top of page

Zagrebačka plesna radionica

Prostor europskog plesa i suradnje

 Edukacija i stvaralaštvo

 

 

Zagrebačka plesna radionica u svojoj novoj koncepciji ima za cilj postati prostorom europskog plesa i suradnje. Svake godine na radionici gost će biti jedna uvažena plesna akademija iz inozemstva koja će imati prezentaciju svog rada te će jedan ili više predavača gostujuće akademije održati radionicu. Na taj način želimo se povezivati sa visokoškolskim ustanovama i doprinijeti kvaliteti edukacije domaćih plesnih pedagoga, plesača i koreografa. Želimo ih povezivati sa inozemnim plesnim subjektima i na taj način razmjenjivati znanja, vještine i iskustva.

Također u taj proces želimo uključiti i domaće plesno-edukativne ustanove te doprinijeti međusobnom povezivanju i umrežavanju.

                       

Četiri važne strategije cilj su ove aktivnosti:

1. Povezivanje, odnosno umrežavanje sa relevantnim međunarodnim institucijama na razmjeni plesnih znanja i vještina te na taj način povezivanje domaćih plesnih stvaraoca s inozemnim.

2. Postizanje kvalitete, tj. izvrsnosti radionice na svim razinama djelovanja

3. Reciprocitet. Suradnja se temelji na međusobnim reciprocitetnim gostovanjima. Akademije dolaze u Zagreb kao što će domaći plesni umjetnici gostovati u gradu/državi iz koje dolazi akademija.

4. Stvaralaštvo i edukacija. Suradnja se temelji na prezentaciji radova tj. manjih projekata i na određenim edukacijskim procesima.

Gostovanje plesača Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance iz Londona

Gostovanje u Londonu 27. - 31.10.2017.

bottom of page