top of page

KAZALIŠTE NA OTVORENOM - KAMENJAK

 

 

Kazalište na otvorenom - Kamenjak  je  rezidencijalni edukacijski, produkcijski i postprodukcijski prostor koji radi na međunarodnom povezivanju umjetnika, edukacijskih i drugih umjetničkih institucija i organizacija iz hrvatske i inozemstva. Specifičnost ovog kazališta jest što se odvija uronjeno duboko u prirodi te tako unosi ekološke uvjete u umjetničke procese, a istovremeno radi na kontinuiranoj međunarodnoj suradnji sa reciprocitetom.

 

Ovaj rezidencijalni umjetnički prostor različitim umjetnicima, umjetničkim i drugim organizacijama u kulturi pruža mogućnost besplatnog korištenja prostora za svoje umjetničko – kreativno stvaralaštvo i proizvodnju umjetničkih djela koja imaju ambiciju biti javno vidljiva i  prezentirana široj kulturnoj javnosti.

 

Ovo kazalište se odvija u uvjetima prirodnog okoliša atmosfere i biosfere koja ga okružuje te tako razvija simbiozu  sa prirodom i iz nje crpi svoju umjetničku kreativnost i potencijal. Umjetnički i edukativno-odgojni procesi odvijaju  se kroz duži vremenski period koji je potreban kako bi se osmišljeno obradile jedna ili više pedagoško-edukativnih i umjetničkih cjelina iz kojih nastaje ili započinje određeni umjetnički proizvod.

 

Kazalište na Kamenjaku je proces nastajanja ili nastavak već prije započetih određenih umjetničkih djela koja nakon toga kreću u svoju postproduktivnu fazu. Organizacijski je podijeljeno u dva dijela koja čine jednu programsku cjelinu: prvi kojeg organizira Ansambl slobodnog plesa Liberdance i drugi dio koji nastaje iz Javnog poziva umjetnicima da sudjeluju u radu kazališta Kamenjak sa svojim edukativnim i umjetničkim programom.

 

Kazalište na otvorenom – Kamenjak nastavak je Međunarodne plesne radionice koja se od 1998. organizirala u suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem Gradskim kazalištem Pula.

 

Lokacija: Značajan krajobraz Kamenjak, Premantura, Istra.

 

Sa radom je započelo 2015. a od 2017. organizira se kao rezidencijalni prostor.

Kamenjak 2018.

Kamenjak 2017.

Kamenjak 2016.

Kamenjak 2015.

improspekcije-letak (2).jpg
Martin Kilvady.jpg
Aleksandra Mišić.jpg
bottom of page