top of page

HIP HOP

 

 

Za one koji vole da je u plesu sve moguće i bez ikakvih ograničenja uz maksimalnu kreativnost jedini izbor je hip hop. Postanite dio hip hop kulture plešući u Liberdanceu pod vodstvom Martine Drezge.

 

 

Pedagog: Martina Drezga

Početna grupa

 

ponedjeljak  20,00 – 21,00

srijeda           20,00 – 21,00

 

Srednja grupa

 

ponedjeljak   21,00 – 22,00

srijeda            21,00 – 22,00  

 

 

 

Prva organizirana edukacija i scenska promocija break dancea i hip hopa počela je u Plesnom ansamblu "Joža Vlahović (danas "Liberdance"). Taj je ansambl ranih devedesetih preko emisije o pokretu Radija 101 okupio tada najbolju break dance grupu "Beat street" koja je nastupila na plesnoj produkciji pod nazivom "Od charlestonea do breaka" 1985. godine u Kazalištu "Komedija".

Nije trebalo puno vremena da se hip hop koji je rođen i južnom Bronxu i Harlemu proširi i razvije u Zagrebu. Tu glazbenu pojavu, među tada mlađahnim Zagrepčanima željnih zapadnjačke kulture, plasirali su emisije Radija 101, RAP-ATTACK (Slaven Balen) i BLACKOUT (Dj-Rrx, Phat Phillie) puštajući demo snimke zagrebačkih rapera. Istovremeno, uz tu medijsku promociju hip-hopa u zagrebačkim diskotekama Kulušić i Otvorena scena, započinju plesna natjecanja u break danceu, koja su bila važna karika u razvoju hip hopa.

Plesni studio "Liberdance" je prvi uveo poetiku break dancea u suvremeni ples. Sa skupinom ponajboljih breakera napravio je predstavu pod nazivom "Give me a break", premijerno izvedenu 15.12.2001.g. u Tvornici kulture. Ista predstava izvedena je i na "Splitskom ljetu" i "Špancir festu" u Varaždinu.

Od 1985,g., Liberdance kontinuirano organizira edukaciju break dancea. Od tada pa do danas prodefiliralo je puno sjajnih plesača i pedagoga poput legendarnih Gorana Kolareka i Seje Kukuruzovića, da bi danas njihov rad nastavio jedan od njihovih najtalentiranijih učenika Hrvoje Lučić - Blade.

 

bottom of page