top of page

BREAK DANCE

 

 

Želite li naučiti crown, headspin, backspin, turtle, windmill, frezze, swipers, traxx i biti dio break plesnog cirkusa upišite se na tečajeve break dancea u Liberdanceu pod vodstovm nenadmašnog Ivana Borne!

 

Nije trebalo puno vremena da se hip hop koji je rođen u južnom Bronxu i Harlemu proširi i razvije u Zagrebu. Tu glazbenu pojavu, među tada mlađahnim Zagrepčanima željnih zapadnjačke kulture, plasirali su emisije Radija 101, RAP-ATTACK (Slaven Balen) i BLACKOUT (Dj-Rrx, Phat Phillie) puštajući demo snimke zagrebačkih rapera. Istovremeno uz tu medijsku promociju hip-hopa u zagrebačkim diskotekama Kulušić iii Otvorena scena započinju plesna takmičenja u break danceu, koja su bila važna karika u razvoju hip hopa.

 

Prva organizirana edukacija i scenska promocija break dancea i hip hopa počela je u Plesnom ansamblu "Joža Vlahović (danas "Liberdance"). Taj je ansambl ranih devedesetih preko emisije o pokretu Radija 101 okupio tada najbolju break dance grupu "Beat street" koja je nastupila na plesnoj produkciji pod nazivom "Od charlestonea do breaka" 1985. godine u kazalištu "Komedija".

Plesni studio "Liberdance" je prvi uveo poetiku brak dancea u suvremeni ples. Sa skupinom ponajboljih breakera napravio je predstavu pod nazivom "Give me a break", premijerno izvedenu 15.12.2001.g. u Tvornici kulture. Ista predstava izvedena je i na "Splitskom ljetu" i "Špancir festu" u Varaždinu.

Od 1985.g., Liberdance kontinuirano organizira edukaciju break dancea. Od tada pa do danas prodefiliralo je puno sjajnih plesača i pedagoga poput legendarnih Gorana Kolareka i Seje Kukuruzovića, da bi danas njihov rad nastavio jedan od njihovih najtalentiranijih učenika Hrvoje Lučić - Blade.

 

 

Pedagog: Jozo Kukavica

četvrtak    18,30 – 19,30

subota      13,00 – 14,00

 

 

bottom of page